Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

12H MAIOY ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ /ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ

Από το 1965 και κάθε χρόνο στις 12 Μαίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses – ICN). Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.
Οι νοσηλευτές παρέχουν φροντίδα, προσπαθούν, δοκιμάζονται, ηγούνται και αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις για την υγεία. Αποτελούν κινητήριο μοχλό και σημείο αναφοράς σε όλα τα συστήματα υγείας και έτσι πρέπει να αναγνωρίζονται και να εκτιμώνται από αυτά. Η Υγεία – το πολύτιμο αυτό αγαθό – δεν μπορεί να θεωρείται δαπάνη. Πρέπει να συνδεθεί με την υγιή κοινωνία και να εκτιμηθεί ο ρόλος και η συμβολή των νοσηλευτών μέσα σ’ αυτήν. To σύστημα υγείας θα πρέπει να τοποθετήσει τους Νοσηλευτές στη θέση που τους αρμόζει. Οφείλουν να τους εκτιμήσουν, σεβαστούν, προστατέψουν και προωθήσουν.
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή αποτελεί το ελάχιστο στοιχείο αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του. Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ Σ.Α.Ε.Κ Γ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου