Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ενημερωτική ομιλία για τη Λύσσα (10-04-2014)



                 Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των μαθητών της Σχολής Β. Νοσηλευτών του Γ.Ν. Καρδίτσας, για την αύξηση των κρουσμάτων της Λύσσας, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 10-04-2014 ομιλία από την επισκέπτρια υγείας του Νοσοκομείο Μπιμπίκου Βάνα.
                Η ομιλία ξεκίνησε με την ιστορική αναδρομή της λύσσας, την αναφορά για το τι είναι λύσσα και ποια ζώα προσβάλλει. Αναπτύχθηκαν οι μορφές της νόσου καθώς επίσης και οι τρόποι μετάδοσής της αλλά και τα συμπτώματα που θα εμφανιστούν σε περίπτωση μετάδοσης της νόσου στον άνθρωπο. Αναφέρθηκαν επιδημιολογικά δεδομένα, τόσο Παγκοσμίως όσο και στην Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα, όπου η νόσος ήταν εξαφανισμένη για 25 ολόκληρα χρόνια κι επανεμφανίστηκε το 2012.
                Συνεχίστηκε με την επεξήγηση της προφυλακτικής αγωγής που μπορεί ο κάθε άνθρωπος να πάρει, τόσο για τον εαυτό του όσο και για την προστασία των ζώων αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται μετά από κάποια πιθανή έκθεση στον ιό. Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες και ενέργειες που μπορεί να πραγματοποιηθούν από κάποιον εκτεθειμένο τόσο ως προς την είσοδο του ιού όσο και ως προς την συμπεριφορά του προς το ζώο που πιθανόν είναι φορέας.

                Η ομιλία έκλεισε, με την αναφορά της επιχείρησης ΑΚΕΣΩ για τον εμβολιασμό των αλεπούδων με δολώματα, και με την  γνωστοποίηση χρήσιμων τηλεφώνων σε περίπτωση ανάγκης.



Προβολή Βίντεο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το θέμα:


                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου