Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022

ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ 

 το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων,  ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας και στα χαρακτηριστικά της μετάδοσης της μετάλλαξης Όμικρον θα πρέπει για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία  σελφ τεστ ή  ράπιντ τεστ.

 Αυτός ο ενισχυμένος έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί τις τελευταίες 24 ώρες πριν την έναρξη του σχολείου και στοχεύει στον περιορισμό της διασποράς του ιού, δεδομένης μάλιστα της ιδιαίτερης περιόδου των γιορτών με τους αυξημένους συγχρωτισμούς. 

Την ίδια περίοδο, οι μη εμβολιασμένοι  υποχρεούνται να κάνουν ένα  επιπλέον των δύο τακτικών τους ράπιντ  τεστ (συνολο τρια).

 Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.

Σε περίπτωση θετικό τεστ επικοινωνήστε με την σχολή 2441351205

 Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. 

Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, 

άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες.

 Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ  την εβδομάδα.

Οι εκπαιδευτικοί και καταρτιζόμενοι  φορούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) 











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου