Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Την Τρίτη 1-10-2019 και ώρα 9πμ έγινε η τελετή του Αγιασμού  στο  Δ. Ι.Ε.Κ. του Γ. Ν. Καρδίτσας   της  νέας   χρονιάς  κατάρτισης 2019-2020 από τον πατέρα Νικόλαο Μάλλιο, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη , να πορευθεί  η καινούργια χρονιά με υγεία και τόνισε  στους καταρτιζόμενους ότι  είναι συμπαραστάτης σε ότι χρειασθούν.
        Στον Αγιασμό παρευρέθηκαν : 
η  Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Παπαδοπούλου Σταυρούλα  ,
η τομεάρχης κ. Τσαντίκου Αγγελική  και 
η τομεάρχης κ.Ζαράγκα Αικατερίνη

 Η  Διευθύντρια  του  Δ.ΙΕΚ κ.  Ζαχαράκη  Κωνσταντινιά   καλωσόρισε  τους  καταρτιζόμενους . Ευχαριστήσε
Τον πάτερ Νικόλαο  που  ευλόγησε ώστε η φετινή εκπαιδευτική  χρονιά με  την βοήθεια του Θεού να πορευθεί αρμονικά με υγεία.
 Τον Διοικητή του Γ Ν. Καρδίτσας, για την συνεχή στήριξη που   παρέχει τα τελευταία χρόνια.
Την Δ/σα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  για την βοήθεια στην αποτελεσματική λειτουργία του Δ.ΙΕΚ . Aνέφερε επίσης ότι πρόθεσή μας είναι η διατήρηση υψηλής κατάρτισης  των σπουδαστών, που παρέχεται από έμπειρο  εκπαιδευτικό προσωπικό  και αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή που έχει  καλούς συνεργάτες.
Η εκπαίδευσή των καταρτιζόμενων  πραγματοποιείται υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας σε συνεργασία με έμπειρους επαγγελματίες του χώρου.
Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται στις κλινικές του Γ.Ν. Καρδίτσας, ενώ η επιμόρφωση των σπουδαστών στη Νοσηλευτική  είναι συνεχής μέσα από συμμετοχή σε σεμινάρια και ημερίδες.
Το ΙΕΚ Γ.Ν. Καρδίτσας προσφέρει δυο διαφορετικές εξειδικεύσεις για επαγγελματίες νοσηλευτές που σταδιοδρομούν σε ξεχωριστές κλινικές δομές.
Γενική Νοσηλευτική
Ο Βοηθός Νοσηλευτικής αποτελεί σημαντικό υποστηρικτικό στέλεχος της ιατρικής ομάδας και συμβάλλει στην αποκατάσταση και τη θεραπεία των ασθενών. Μεταξύ άλλων ο βοηθός νοσηλευτής γενικής νοσηλείας  εφαρμόζει τις ιατρικές οδηγίες και φροντίζει για την τήρηση των κανόνων προστασίας και υγιεινής.
Νοσηλευτική Τραυματολογίας
Οι βοηθοί νοσηλευτές τραυματολογίας  εξειδικεύονται στη μεταφορά τραυματιών, την παροχή πρώτων βοηθειών, την περιποίηση τραυμάτων, τη νοσηλεία και την καθημερινή φροντίδα. Καταρτίζονται ακόμα στην ψυχολογική προσέγγιση του ασθενούς και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του.

Ευχήθηκε  σ’ όλους (εκπαιδευτές & καταρτιζόμενους)και στις οικογένειές τους να έχουν υγεία, δύναμη και πρόοδο.

Στην συνέχεια   η Διεθύνουσα  κ.Παπαδοπούλου Σταυρούλα ευχήθηκε στο εκπαιδευτικό προσωπικό καλή δύναμη και στους καταρτιζόμενους  καλή εκπαιδευτική χρονιά με υγεία και αρμονική συνεργασία. Επισήμανε, επίσης τη σπουδαιότητα της απόκτησης γνώσεων και αρχών και να αγαπούν αυτό που επέλεξαν να ασχοληθούν.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου