Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Μ Ε Θ

                          Η παιδεία είναι δεύτερος ήλιος για τους ανθρώπους.

Ούτε τέχνη ούτε σοφίη εφικτόν, εάν μη μάθη τις.
απόδοση: δεν μπορείς να μάθεις τέχνη ούτε να αποκτήσεις σοφία χωρίς εκπαίδευση


Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ                                                       O κάτοχος Διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα “ Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων εντατικής θεραπείας " συμμετέχει στην φροντίδα ασθενών των μονάδων εντατικής θεραπείας και όχι μόνον.
Προφίλ ειδικότητας
·         Τι θα μάθω
O κάτοχος Διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα "Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων εντατικής θεραπείας" πραγματοποιεί νοσηλευτικές πράξεις που αντιστοιχούν στο αντικείμενο εξειδίκευσης του, όπως:
α. Εργάζεται υπό την ευθύνη και επίβλεψη του υπεύθυνου ιατρού ή νοσηλευτή-τριας στις διαδικασίες για την
o    διάγνωση
o    θεραπεία
o    παρακολούθηση
o    πλήρη αποκατάσταση του πάσχοντα
β. Συμβάλλει αποφασιστικά στην ψυχολογική προσέγγιση, υποστήριξη, αποκατάσταση και πλήρη κοινωνική επανένταξη των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μ.Ε.Θ. σε συνεργασία ή κάτω από την καθοδήγηση των ειδικών.
γ. Παρέχει  ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς των Μ.Ε.Θ. καθώς και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, σε συνεργασία με ειδικούς.
δ. Χρησιμοποιεί και εφαρμόζει συστηματικά τα μέσα ατομικής προστασίας, υγιεινής, αντισηψίας - ασηψίας που επιβάλλονται για την λειτουργία των χώρων όπου εργάζεται. Επιλέγει, προμηθεύει και φροντίζει τον εξοπλισμό του χώρου εργασίας του (εργαλεία, συσκευές, όργανα, αναλώσιμα κλπ)
·         Που θα εργαστώ:                                                                                                                                                                       Ο κάτοχος Διπλώματος Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα “Βοηθός Νοσηλευτικής Μονάδων εντατικής θεραπείας” έχει πιστοποιήσει τις γνώσεις και δεξιοτεχνίες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί ως υπάλληλος σε:
o    Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κλινικές
o    Κέντρα Υγείας

o    Εξωνοσοκομειακές μονάδες αντιμετώπισης επειγόντων και βαρέων περιστατικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου