Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

12η ΜαΪου Παγκόσμια Ημέρα ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών
To Δ.IEK του Γ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλους τους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που σήμερα παρά τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες αγωνίζονται καθημερινά βελτιστοποιώντας και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στην κοινωνία και στους πολίτες.                                            
Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών-τριών εορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses – ICN) και αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο.                                                                                                                                                           
Η 12η Μαΐου είναι ημέρα γέννησης της Florence Nightingale (1820-1910), της μεγαλύτερης μορφής της σύγχρονης ιστορίας της επιστημονικής νοσηλευτικής. Ήταν εκείνη που έθεσε τις βάσεις για την εξέλιξη της νοσηλευτικής, ως επιστήμη και τέχνη και κατέστησε το νοσηλευτικό έργο ως κοινωνικό λειτούργημα.     
      Η Νοσηλευτική  αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς κλάδους του Συστήματος Υγείας, με πρωταγωνιστή τον Νοσηλευτή, να διαδραματίζει έναν ρόλο  απαιτητικό μα και ευαίσθητο. Μπροστά στις  σύγχρονες προκλήσεις στον δύσκολο αυτό χώρο της Υγείας με την συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας και των συνεχών μεταρρυθμίσεων, καλείται να εξοπλιστεί με εξειδικευμένη γνώση, άρτια επιστημονική κατάρτιση, και ειδικές δεξιότητες.                                                                                                                                Η νοσηλευτική φροντίδα απαιτεί υψηλό αίσθημα ευθύνης, Ενσυναίσθηση, Αφοσίωση, Κουράγιο, Δύναμη ψυχής και Αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Το να είσαι νοσηλευτής σημαίνει να φροντίζεις τους ασθενείς με Αξιοπρέπεια, Καλοσύνη,Αγάπη, Σεβασμό και Κατανόηση. !!!   
 Με αφορμή λοιπόν την επέτειο, εκ μέρους της Δνσης θέλω να ευχαριστήσω όλους:                              
Τους εκπαιδευόμενους του Δ.ΙΕΚ και τους εκπαιδευτές τους ,επίσης το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας  που με μεγάλη δοτικότητα συμβάλλουν στην εκπαίδευση των καταρτιζομένων του Δ.ΙΕΚ και να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τις προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά, προκειμένου να εχουν οι σπουδαστές μας άρτια κατάρτηση και να διατηρείται το επίπεδο νοσηλείας των ασθενών  στον  βαθμό που ορίζουν οι αρχές της αξιοπρέπειας και της αξίας στην ανθρώπινη ζωή.            

 Γιατί όταν σώζεις μια ζωή, είσαι ήρωας, όταν σώζεις πολλές ζωές, είσαι ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου