Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ 2017!!!!!!!

Κοπή   της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του 2017 στο  Δ.ΙΕΚ  Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ευχές
Να έχουμε μια φωτεινή, νέα χρονιά!
Να υλοποιήσουμε  φέτος τους στόχους μας και να βιώσουμε  τα  όνειρά μας.
Να αφυπνιστούμε και να προχωρήσουμε  ακόμα παραπέρα την ζωή μας και τον εαυτό μας, χωρίς φόβο αλλά  με δύναμη, θάρρος και με μια χαρά εξερεύνησης.
Ας  αφήνουμε το παράδειγμα  των αγώνων  των ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ να επιδρά στην  ζωής μας  και  με τις πρεσβείες τους να δίνουμε τον δικό μας αγώνα με μοναδικό στόχο να γίνουμε καλύτεροι από πέρυσι!!!

  Οι καταρτιζόμενοι και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δ. Ι.Ε.Κ. "Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας" του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας την Παρασκευή 27  Ιανουαρίου 2017 πραγματοποίησαν σε ευχάριστο  κλίμα την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  πίτας του 2017
Η  εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον π. Νικόλαο Μάλλιου  ο οποίος ευχήθηκε Καλή Χρονιά και Ευλογημένη και κατόπιν  έγινε μια αναφορά προς τιμή των αγίων ΤΡΙΩΝ  ΙΕΡΑΡΧΩΝ  προστάτες των γραμμάτων και των δασκάλων  και  τόνισε  ιδιαίτερα τις αξίες που πρέπει να καλλιεργήσουμε για να είμαστε καλύτεροι  Άνθρωποι !!! !




Με την ονομασία Τρεις Ιεράρχες αναφέρονται τρεις επιφανείς άγιοι και θεολόγοι της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας, προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Βασίλειος ο Μέγας και ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός ή Θεολόγος.
Αναδείχθηκαν πατέρες της Εκκλησίας και άγιοι. Η σοφία και η δράση τους τους έδωσε τον τίτλο των μεγίστων φωστήρων, όπως ψέλνεται και στο τροπάριό τους:
 «Τούς τρεiς μεγίστους φωστηρας τις Τρισηλίου θεότητος,...>>



Επίσης στην εκδήλωση της κοπής βασιλόπιτας παρευρέθηκαν η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Γ.Ν.Κ.  η κ. Α. Τσιρογιάννη  και τα μέλη του Δ.Σ  ο κος Κ. Αθανασίου ,ο κος Β. Κουκουμτζής , η κ. Χ. Καραγιώτα  και   η  Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ αφού τους ευχαρίστησε που είναι πάντα δίπλα μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Ευχήθηκε σε όλους Υγεία, Ειρήνη κ μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου