Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

  
Με την ανάληψη  των καθηκόντων  της Διεύθυνσης του Δ. Ι.Ε.Κ. θα ήθελα  να ευχηθώ σε όλους τους καταρτιζόμενους και στον καθένα ξεχωριστά, υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.

Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) έχουν σκοπό την παροχή υπηρεσιών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αποφοίτους (ΣΕΚ) Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης
Η  Εκπαίδευση και η Επαγγελματική Κατάρτιση διαχρονικά θεωρούνται η καλύτερη επένδυση για τους νέους ανθρώπους τόσο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους όσο και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Στην κατεύθυνση αυτή η κατάρτιση του Δ. Ι.Ε.Κ.  του Γ. Ν. Καρδίτσας συμβάλει τα μέγιστα, καθώς  διασφαλίζει στους καταρτιζόμενους την απόκτηση, ανάπτυξη και βελτίωση μίας ολοκληρωμένης σειράς επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων της Νοσηλευτικής Τέχνης , σ’ ένα εξειδικευμένο εργασιακό χώρο, ώστε να καταστούν ικανοί να εισέλθουν και να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Τα τελευταία χρόνια, επειδή στην αγορά εργασίας υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, κορεσμός ή περιορισμένη ζήτηση για πτυχιούχους κάποιων  τμημάτων ΑΕΙ, ύστερα από το μεγάλο κόστος σπουδών την επιβάρυνση της οικογένειάς τους και της πολιτείας, όσον αφορά την επαγγελματική τους αποκατάσταση οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Σ’ αυτό το δύσκολο και ψυχοφθόρο πρόβλημα της ανάγκης των νέων για εκπαίδευση, κατάρτιση και επαγγελματική αποκατάσταση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα τη λύση παρέχει ο αξιόπιστος θεσμός των ΙΕΚ.
Το έργο  των εκπαιδευτών είναι σύνθετο, δύσκολο και συναρπαστικό.
 Η κοινωνία μας διέρχεται μια βαθιά και μακροχρόνια  κρίση, σε πολλά επίπεδα.
Τούτο καθιστά τον ρόλο μας σημαντικό καθώς οφείλουμε όλοι μας εκτός από επιστήμονες παραγωγοί γνώσης, πηγή μάθησης και συντονιστές εκπαίδευσης, να δώσουμε στον κάθε εκπαιδευόμενο, το έναυσμα ενεργούς συμμετοχής,  αλληλοσεβασμού, ελπίδας αλλά και οράματος για ένα καλύτερο αύριο.
Με την στάση μας αλλά και με το έργο μας θα πρέπει να κάνουμε έκδηλο τούτο:                                                                                                      
    Ο  άνθρωπος δημιουργεί οράματα, θέτει στόχους και με αγώνα και πίστη αλλάζει τον κόσμο, με βάση τις αρχές της ισότητας,   της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.                                              
Ο  ΕΛΛΗΝΑΣ εκπαιδευτικός  σε περιόδους  κρίσιμες για την χώρα είναι πρωτοπόρος , στυλοβάτης και θεμελιωτής ενός αύριο, το οποίο χρωστάμε στην νέα γενιά.

Η Δ/ντρια και το προσωπικό του Δ. Ι.Ε.Κ. θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες  στις  προσπάθειες σας για σωστή κατάρτιση.

                                                                      ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
               Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ Δ. Ι.Ε.Κ.  ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου