Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας


       Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποίησαν σε θερμό κλίμα την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας του 2015.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της πίτας από τον πατέρα Γεώργιο Στάμο και συνεχίστηκε με χαιρετισμό από την Διοικήτρια του Γ. Ν. Καρδίτσας κ. Δάλλα Κωνσταντία, η οποία επισήμανε την αξία της προσφοράς του Νοσηλευτή/τριας προς το κοινωνικό σύνολο. Επίσης τόνισε ότι ο Νοσηλευτής/τρια εκτός από καταρτισμένος επαγγελματίας υγείας οφείλει πρωτίστως να λειτουργεί ως άνθρωπος διακατεχόμενος από αυξημένο αίσθημα ευθύνης και αγάπης προς το συνάνθρωπο.
   Χαιρετισμό απηύθυνε και η Υποδιευθύντρια της Σχολής κ. Γιαννακού-Βασιλείου Μαρία η οποία ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν Υγεία, να δίνουν και να παίρνουν Αγάπη και πάντα να προοδεύουν.
   Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στον πατέρα Γεώργιο και τους μαθητές της Σχολής με θέματα που τους απασχολούσαν.  Μετά το πέρας της συζήτησης, όλοι οι μαθητές ήταν εντυπωσιασμένοι με την παρουσία και τις απόψεις του.
                "Σκέψεις των μαθητών"
    Η συνάντηση με τον πατέρα Γεώργιο αποτέλεσε μία πηγή προβληματισμού αλλά και γνώση της Αλήθειας. Η αναφορά  σε κομβικά σημεία της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπου άγγιξε την καρδιά μας και έθεσε σε κίνηση τους "μηχανισμούς" για μία ουσιαστική αναζήτηση προς το "Θείο".
     Συνειδητοποιήθηκε ότι η δύναμη της Μετάνοιας και της Αγάπης, το νόημα της Αμαρτίας-Αστοχίας, το φως της Αλήθειας και η επιστροφή στο γεννήτορα-Πατέρα μας, αποτελούν τους φωτεινούς σηματοδότες για το δρόμο της αφύπνισης και της προσέγγισης της προσωπικής γαλήνης.
   Πατέρα Γεώργιε, σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε κοντά μας. Ο Θεός να σας ευλογεί για να συνεχίζεται το έργο σας. Αμήν.
Η Διοικήτρια του Γ. Ν. Καρδίτσας κ. Δάλλα Κωνσταντία

Η Υποδιευθύντρια της Σχολής κ. Γιαννακού-Βασιλείου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου