Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Συμμετοχή των μαθητών της ΕΠΑ.Σ. στην ενημερωτική εκστρατεία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ προς τον πληθυσμό της Καρδίτσας για το AIDS.



       Λόγω των  συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων HIV/AIDS, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια οργάνωσε σειρά ενημερωτικών παρεμβάσεων στη Θεσσαλία, και ειδικότερα στην Καρδίτσα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2014. Σκοπός των παρεμβάσεων ήταν η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον HIV/AIDS και η ευαισθητοποίηση σε θέματα οροθετικότητας.


  Στα πλαίσια των παραπάνω παρεμβάσεων, συμμετείχαν οι μαθητές της ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γ. Ν. Καρδίτσας συνοδευόμενοι από το εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής, προκειμένου να στελεχώσουν ενημερωτικά περίπτερα και να διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό (street actions). Συγκεκριμένα το προσωπικό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ και οι μαθητές της Σχολής μας βρέθηκαν στις 8 και 9 Δεκεμβρίου πρωί και απόγευμα σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, όπου ενημέρωσαν και απάντησαν σε ερωτήματα των πολιτών. Παράλληλα έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης (εμπορικά καταστήματα, καφετέριες), καθώς και σε Σχολικές Μονάδες Λυκείων, τμήματα των ΤΕΙ και στην Κτηνιατρική Σχολή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Τσιάκος με μαθητές της ΕΠΑ.Σ και μέλη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου